Poosmé v tom

Kdo by čekal podle nadpisu článek vystřižený z Blesku o tom, jak zbohatnout na porodném a přídavcích, toho asi zklamu. Týká se zde již mnohokrát zmiňované a propagované akce Jasoň-Drsoň, která slavila (respektive její pořadatelé) letos jubilejní, osmý ročník. Proč jubilejní když je osmý se můžete dočíst na stránkách J&D a koneckonců my, co jsme prošli kolem číslicové techniky a binárních soustav víme, že osmička je pěkné kulaté číslo. Pro mě osobně to byla celkově účast sedmá respektive šestá aktivní, neb jednou jsem se účastnil coby pořadatel s nohou v gypsu točíc pivo. Takže dávám dokupy jakési krátké ohlédnutí.

Continue reading

Za blbost se platí…

To zase byl víkend. Nevím jestli to bylo kombinací prášků na alergii co mi dala doktorka a červeného vína které jsem vypil v rámci narozenin, ale připadám si nějakej blbší než obvykle. V sobotu jsem pakoval věci na závody a byl jsem takovej nějakej laxní. Dělal jsem u toho eště asi 4 další věci, takže to dopadlo celkem logicky. Zapomněl jsem přilbu. Bez ní se závodí celkem blbě, protože pořadatel má povinnost nepustit takového maniaka vůbec do lesa.

Přilbu mi naštěstí zapůjčila Mery, za což jí patří velký dík. Až na start to bylo fakt dobrý. Pak jsem se v koridoru koncetroval pomocí holotropního dýchání tak až jsem zapoměl jestli jsem píchnul čip do kontroly nulování. Takže jsem se raději vrátil a kontroloval to ještě jednou. Pak jsem vzal mapu a zase to chvilku vypadalo dobře. Asi tak dvě kontroly. Zbytek závodu bych raději rychle zapomněl. Prostě jsem se s tou mapou nesrovnal až do cíle. Continue reading

První bajky sezony 2008 jsou za námi

Tak konec filozofování, máme tady sezonu a s ní témata méně abstraktní, zato však více legrační. Pokud vás spolehlivě rozesměje cizí neštěstí, tak jste na správné adrese.

Do Plzně na závody se vžydcky těším. Plzeňácí sou totiž jednak skuteční profíci, takže mapa je většinou parádní, tratě pestré a nápadité a ještě k tomu je s nima sranda. Asi nejsem sám, dvoje pětidenní jim udělali i slušné mezinárodní renomé, a tak bylo na startu vidět i poláky, maďary a rakušáky. Slováky samozřejmě taky, ale ty mají letos český pohár skoro jako domácí soutěž po tom co jim doma provedli ochranáři. Continue reading